Bitlis
+19°C

Yük.: +19°

Düş.: +

Pe, 26.05.2016

Haberler


23

 
TOBB tarafından kurulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen TOBB - MEYBEM tarafından "Mesleki Yeterlilik Belgesi" sınavları, Odamız işbirliğiyle  Bitlis'te  gerçekleştirilecek.

TOBB tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde sınav ve belgelendirme yapmak üzere kurulan TOBB - MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri, inşaat, metal, asansör ve makina sektörlerinde, toplam 19 dalda Mesleki Yeterlilik Kurumu'ndan (MYK) sınav ve belgelendirme yetkisini almıştır.

TOBB - MEYBEM tarafından Odamız işbirliğiyle ilimizde/ilçemizde gerçekleştirilecek sınavlarda başarılı olanlar "Mesleki Yeterlilik Belgesi" almaya hak kazanacaktır.


5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale gelmiştir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan 2015/1 sayılı Tebliğ ekinde yer alan 40 meslekte ve 2016/1 sayılı Tebliğ ekinde yer alan 8 meslekte (Mesleki Yeterlilik Belgesi Gerektiren Meslekler) mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale gelmiştir. Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde "Mesleki Yeterlilik Belgesi" olmayan kişilerin çalıştırılması halinde idari para cezası uygulanacaktır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğde belirtilen 48 meslekte, sınav ücretleri İşsizlik Sigortası Fonundan sağlanacaktır.

Sınavlar, TOBB - MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri tarafından gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda Teorik ve Mülakat sınavları odamızda, Performans sınavları ise saha ortamında (atölye, fabrika, şantiye vb.) düzenlenecektir.

TOBB - MEYBEM tarafından sınav ve belgelendirme hizmeti verilen alanlar şunlar;

İnşaat Grubu; Ahşap Kalıpçı Seviye 3, Betonarme Demircisi Seviye 3, Betoncu Seviye 3, Duvarcı Seviye 3, İskele Kurulum Elemanı Seviye 3, Sıvacı Seviye 3, Seramik Karo Kaplamacısı Seviye 3, Isı Yalıtımcısı Seviye 3, Panel Kalıpçı Seviye 3, Düz İnşaat İşçisi Seviye 2

Asansör Grubu; Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 3, Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 4

Metal Grubu; Metal Sac İşlemeci Seviye 3, Metal Sac İşlemeci Seviye 4, Çelik Kaynakçısı Seviye 3

Makine Grubu; CNC Programcısı Seviye 4, CNC Programcısı Seviye 5, Makine Bakımcı Seviye 3, Makine Bakımcı Seviye 4

Özellikle inşaatlarda iş kazalarının yoğun olarak yaşandığı grup olan düz, vasıfsız işçi (İnşaat İşçisi Seviye 2) Mesleki Yeterlilik Belgesi Türkiye'de ilk olarak TOBB - MEYBEM tarafından Odamız kanalıyla verilecektir.

Ankara'da TOBB İkiz Kuleler içerisinde ofisi bulunan TOBB - MEYBEM'e başvurular Odamız üzerinden alınacaktır. Ayrıntılı bilgi için Odamız ile iletişime geçebilirsiniz. www.meybem.com.tr adresi üzerinden bireysel veya kurumsal olarak başvuru yapılabilmektedir.

İletişim Bilgileri

SAKARYA TİCARET VE SANAYİ ODASI
Adres: Sakarya Mah. No:19 Arifiye/SAKARYA
Telefon: 0264 888 30 31 Faks: 0264 291 24 24 E-Posta: satso@satso.org.tr

TOBB - MEYBEM MESLEKİ YETERLİLİK VE BELGELENDİRME MERKEZLERİ A.Ş
Adres: TOBB İkiz Kuleleri Sosyal Tesisleri Zemin Kat, Z-10 MEYBEM Ofisi Dumlupınar Bulvarı No:252 Çankaya / ANKARA
Telefon: +90 312 218 26 20 Faks: +90 312 218 26 29 E-Posta: info@meybem.com.tr


Okunma Sayısı: 9154
resim

Banners

Yazdır